Analýza pojistných podvodů v krizovém období - Rulfová, Kristýna; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Kiovský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá pojistnými podvody v souvislosti s krizovými obdobími, které jsou vzhledem k přetrvávajícímu hospodářskému útlumu a stále častějším přírodním katastrofám velmi aktuálním tématem. Nejprve je pojistný podvod definován obecně, včetně jeho pachatelů, možných příčin páchání, důsledků či právní úpravy, čímž je důsledně popsána daná problematika. Následně je pozornost věnována boji s pojistnými podvody, kde lze nalézt také návrhy na zlepšení prevence a odhalování této trestné činnosti. V práci je dále analyzován současný stav a vývojové tendence v posledních letech a v neposlední řadě vztah mezi pojistnými podvody a konkrétními krizovými obdobími.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses