Starobní důchody jako součást mandatorních výdajů v ČR - Fejfarová, Michaela; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá starobními důchody jakožto významnou položkou mandatorních výdajů. V první kapitole jsou mandatorní výdaje charakterizovány a je analyzován jejich vývoj od roku 2005 do roku 2009. Druhá kapitola se blíže věnuje problematice starobních důchodů, které jsou popsány nejprve jako součást systému sociálního zabezpečení a poté jako součást veřejných výdajů. Jejich vývoj je analyzován z hlediska různých ukazatelů, např. průměrné výše starobních důchodů, výdajů na důchody nebo počtu důchodců. Třetí kapitola hodnotí problémy důchodového systému a uvádí důležité informace o činnosti I. a II. Bezděkovy komise.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses