Využití technologií .NET 3.0 a 3.5 při vývoji webových aplikací - Šmolík, Marek (2011)
Tato práce se zaměřuje především na vybrané technologie, které přináší platforma .NET verze 3.0 a verze 3.5 využitelné při programování webových aplikací. Tyto technologie následně představuje a to jak z teoretického tak i praktického pohledu. Představovány jsou technologie jako WCF nebo ADO.NET entity framework. Práce je určena převážně pro čtenáře programátory, nicméně nejsou nutné žádné znalosti technologií zde jmenovaných. Cílem práce je seznámit čtenáře s přínosy těchto verzí .NET pro jejich praxi a pomoci jim se rozhodnout, zda-li je pro ně zajímavá a mohli by ji využít.