Uzávěry v programovacích jazycích Groovy a Java - Černý, Michael; Pavlíček, Luboš; Zilvar, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá uzávěry v programovacím jazyce Groovy a jejich zavedením do programovacího jazyka Java. Práce dává dohromady všechny dostupné informace o uzávěrech v Groovy a porovnává důležité návrhy pro zavedení uzávěrů do Javy. V první části práce je vysvětlen pojem uzávěr, popsán vývoj toho pojmu a s ním související problematika. V druhé části autor rozebírá uzávěry v programovacím jazyce Groovy. Práce se blíže zabývá způsoby použití, syntaxí, způsobem volání, hodnotou, kterou uzávěr vrací, a rozsahem platnosti proměnných spojenými s uzávěry v Groovy. V třetí části jsou popsány návrhy, které se staly inspirací pro pracovní skupinu, která pracuje na finální podobě pro zavedení uzávěrů do Javy, a také první a poslední dostupný návrh této pracovní skupiny. Nakonec autor porovnává podobu uzávěrů v Groovy s posledním návrhem na zavedení uzávěrů do Javy.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses