Analýza pojištění neschopnosti splácet dlužné částky na českém pojistném trhu - Řádková, Monika (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou pojištění neschopnosti splácet dlužné částky na českém pojistném trhu. Představuje ve zkratce český pojistný trh, definuje pojem neschopnosti splácet a standardní způsoby jeho krytí, vymezuje pojistná rizika. V další části práce již dostává prostor samotné pojištění neschopnosti splácet, jeho vývoj, současná situace a zaměření. Práce by měla především poskytnout dostatečné informace o nabídce tohoto pojištění na českém trhu v čele s Pojišťovnou Cardif Pro Vita, která přišla s tímto druhem pojištění jako první a navíc spolupracuje s ostatními institucemi na základě tzv. bankopojištění. Neméně důležitou je i praktická část práce, která by měla na několika příkladech přiblížit problematiku výše pojistného jednotlivých finančních institucí nabízejících pojištění neschopnosti splácet.