Analýza pojištění neschopnosti splácet dlužné částky na českém pojistném trhu - Řádková, Monika; Ducháčková, Eva, 1958-; Řehák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou pojištění neschopnosti splácet dlužné částky na českém pojistném trhu. Představuje ve zkratce český pojistný trh, definuje pojem neschopnosti splácet a standardní způsoby jeho krytí, vymezuje pojistná rizika. V další části práce již dostává prostor samotné pojištění neschopnosti splácet, jeho vývoj, současná situace a zaměření. Práce by měla především poskytnout dostatečné informace o nabídce tohoto pojištění na českém trhu v čele s Pojišťovnou Cardif Pro Vita, která přišla s tímto druhem pojištění jako první a navíc spolupracuje s ostatními institucemi na základě tzv. bankopojištění. Neméně důležitou je i praktická část práce, která by měla na několika příkladech přiblížit problematiku výše pojistného jednotlivých finančních institucí nabízejících pojištění neschopnosti splácet.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses