Výdajová metoda hrubého domácího produktu České republiky. - Kalousek, Michal (2011)
Cílem bakalářské práce je analyzování vývoje hrubého domácího produktu od vstupu do Evropské unie v roce 2004 po současnost. V rámci analýzy bude zkoumán nejen vývoj tempa růstu HDP, ale i příspěvek jednotlivých výdajových složek k tomuto růstu. Zároveň bude zkoumán i vývoj na nabídkové straně ekonomiky včetně příspěvku jednotlivých odvětví k tvorbě hrubé přidané hodnoty. Součástí práce je i odhad vývoje HDP v roce 2011založený na predikci ČNB, MFČR a MPSV. k výpočtům budou použita data získaná od Českého statistického úřadu, která budou vyjádřena ve stálých cenách roku 2000 po očištění sezonnosti a po korekci vlivu různého počtu pracovních dnů v jednotlivých obdobích.