Evropská právní politika v oblasti geneticky modifikovaných organismů - Stejskalová, Radka (2011)
Bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou Evropské unie v oblasti geneticky modifikovaných organismů v rámci ochrany spotřebitele. Evropská unie vytvořila komplexní soubor přísných pravidel pro nakládání s GMO. První část této práce přibližuje problematiku moderních biotechnologií, druhá popisuje vývoj, současnou právní politiku EU a analýzu soudních rozsudků Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s GMO. Cílem závěrečné části je představení postoje České republiky ke genetickým modifikacím.