Evropská právní politika v oblasti geneticky modifikovaných organismů - Stejskalová, Radka; Grmelová, Nicole, 1975-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou Evropské unie v oblasti geneticky modifikovaných organismů v rámci ochrany spotřebitele. Evropská unie vytvořila komplexní soubor přísných pravidel pro nakládání s GMO. První část této práce přibližuje problematiku moderních biotechnologií, druhá popisuje vývoj, současnou právní politiku EU a analýzu soudních rozsudků Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s GMO. Cílem závěrečné části je představení postoje České republiky ke genetickým modifikacím.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses