Možnosti pokutování fyzických osob v systému zadávání veřejných zakázek - Scholle, Jan; Pavel, Jan, 1978-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předložená práce se zaměřuje na možnost zavedení pokutování fyzických osob, které poruší pravidla zadávání veřejných zakázek, v České republice. Vychází ze současné podoby postihu pouze právnických osob v případě porušení české právní úpravy veřejných zakázek, dále popisuje možnost přenášení takto uložených pokut na fyzické osoby, které považuje za nedostatečné, a argumentuje proto ve prospěch potřeby změn. Inspiraci hledá v mezinárodní i evropské úpravě veřejných zakázek, těžištěm je komparativní analýza právní úpravy téměř všech členských států Evropské unie. Na základě získaných dat odvozuje bakalářská práce čtyři různé systémy pokutování fyzických osob v členských státech, ze kterých vychází při navržení tří možných modelů pokutování fyzických osob v České republice.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses