Sociální pojištění ve světle nového nařízení EU (analýza klíčových změn, praktické dopady) - Kněžická, Šárka; Říhová, Lucie; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem předkládané bakalářské práce je analyzovat změny v oblasti evropské koordinace sociálního zabezpečení, ke kterým došlo účinností Nařízení 883/2004 1. května 2010 a praktické dopady změn na občany, kteří se pohybují na území členských států. Práce je rozdělena do čtyř částí. Po úvodu následuje kapitola, ve které je definován právní základ evropské koordinace a její hlavní smysl. Dále jsou zde vymezeny principy, na kterých se koordinace zakládá a také rozsah její působnosti. Následující kapitola je stěžejní. Zabývá se určováním příslušnosti k právním předpisům, uvádí obecné pravidlo, kterým se aplikace právních předpisů řídí a nakonec vymezuje problematické pojmy. Poslední část této práce analyzuje slabé stránky, s kterými se evropská koordinace sociálního zabezpečení potýká.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses