Vzdělávání a certifikace pracovníků v oblasti IT - Košař, Stanislav (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vybranými možnostmi certifikace pracovníků v oblasti IT, definuje pojmy, jež s oblastí certifikace souvisí, obsahuje výčet některých vzdělávacích a certifikačních středisek v České republice a cen, za které tyto střediska poskytují certifikační zkoušky. Práce také obsahuje poměrně velké množství podrobně rozebraných certifikátů. Je zaměřena na několik úrovní certifikací. Jedná se o certifikace obecných znalostí a znalostí používání konkrétních softwarových a hardwarových produktů. V závěru práce následuje porovnání certifikátů z několika různých úhlů pohledu. Na závěr práce také obsahuje výběr několika certifikátů, které jsou podle zvolených kritérií označeny za nejlepší na trhu.