Výsledovka - obsah a vypovídací schopnost - Pavlíčková, Michaela (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o obsahu a vypovídací schopnosti výsledovky. Práci lze rozdělit do čtyř částí. První část se týká vymezení zisku/ztráty a účetních principů a zásad uplatňovaných při sestavování výsledovky. Druhá část se zabývá výsledovkou sestavovanou podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Jsou se zde informace o Koncepčním rámci, výnosech, nákladech a výsledku hospodaření. Třetí část je zaměřena na výsledovku sestavovanou v České republice, kde je popsána účetní legislativa České republiky, výkaz zisku a ztráty a jeho jednotlivé položky. Čtvrtá část je souhrnem odlišností a rozdílů výsledky sestavené podle IFRS a výsledovky sestavované v České republice.