Výsledovka - obsah a vypovídací schopnost - Pavlíčková, Michaela; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o obsahu a vypovídací schopnosti výsledovky. Práci lze rozdělit do čtyř částí. První část se týká vymezení zisku/ztráty a účetních principů a zásad uplatňovaných při sestavování výsledovky. Druhá část se zabývá výsledovkou sestavovanou podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Jsou se zde informace o Koncepčním rámci, výnosech, nákladech a výsledku hospodaření. Třetí část je zaměřena na výsledovku sestavovanou v České republice, kde je popsána účetní legislativa České republiky, výkaz zisku a ztráty a jeho jednotlivé položky. Čtvrtá část je souhrnem odlišností a rozdílů výsledky sestavené podle IFRS a výsledovky sestavované v České republice.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses