Porovnání open-source systémů pro správu webového obsahu (CMS) vyvinutých v jazyce PHP - Sedláček, Tomáš (2011)
Masivní publikování dokumentů v síti internet si vyžádalo specializované systémy, které ulehčí jejich správu a distribuci. Proto začaly vznikat a nadále vznikají stále kvalitnější a komplexnější systémy pro správu obsahu, známé také pod zkratkou CMS. Existuje jich však příliš mnoho na to, aby je jeden člověk mohl všechny obsáhnout a důkladně mezi sebou porovnat. Cílem této práce je shrnout a porovnat mezi sebou možnosti tří vybraných open-source CMS napsaných ve skriptovacím programovacím jazyce PHP, které se v dnešní době využívají pro tvorbu webových stránek a aplikací. Těmito systémy jsou Drupal, Joomla! a WordPress. Srovnání bude uskutečněno ohodnocením jednotlivých systémů na základě plnění předem definovaných kritérií. Tato kritéria se rozhodně nesnaží pokrýt celou problematiku výběru vhodného CMS. Spíše se snaží být doplňkem už dříve vzniklých obdobných srovnání a ucelit tak spolu s nimi pohled na věc.