Daňové zvýhodnění výzkumu a vývoje v ČR a jeho využití v praxi v oblasti vývoje softwaru - Hrubý, Přemysl; Říhová, Lucie; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá odpočtem na výzkum a vývoj od základu daně z příjmů právnických osob. Jedná se o jedinou nepřímou podporu výzkumu a vývoje užívanou v ČR. V úvodu je představen legislativní rámec podpory výzkumu a vývoje v Evropské unii a České republice. Hlavním cílem práce je charakteristika daňového odpočtu na výzkum a vývoj softwaru a analýza konkrétních příkladů vývoje softwaru z hlediska možnosti uplatnění daňové podpory na výzkum a vývoj. Závěr je věnován porovnání využití přímé a nepřímé podpory výzkumu a vývoje v ČR na základě statistických údajů a srovnání se zahraničím.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses