Zákonná úprava daňového rezidentství a umístění sídla poplatníka - Richter, Martin; Slintáková, Barbora; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zaměřuje na problematiku určení daňového rezidentství z pohledu zdanění příjmů poplatníka, fyzické i právnické osoby, a je rozdělena na 3 části. Nejprve je daňové rezidentství vymezeno z pohledu českého zákona o daních z příjmů, především definování pravidel, podle kterých se daňový poplatník stane daňovým rezidentem v České republice bez vlivu mezinárodních smluv o zamezení dvojího zdanění. Právě mezinárodním smlouvám o zamezení dvojího zdanění je věnována druhá část, která se zabývá řešením kolizních situací, kdy je poplatník klasifikován jako rezident ve více smluvních státech. Poslední část práce je věnována změně daňového rezidentství a především výpočtu velikosti základu daně u právnické osoby, při kterém je možné zvažovat přesun sídla společnosti z ČR na Kypr.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses