Testování Fed modelu - Hříbalová, Pavlína (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na testování Fed modelu a jeho praktickou využitelnost na reálných datech. Vychází z Gordonova modelu a modelu oceňování aktiv (CAPM), vysvětluje základní charakteristiky Fed modelu a popisuje odvození z Gordonova modelu. Práce ukazuje možné nedostatky Fed modelu. Zahrnuje testování praktické využitelnosti Fed modelu na americkém, britském a německém trhu v období 1979 --2011. Závěr práce pojedná o možných důvodech vývoje Fed modelu v období 2002 -- 2011.