Státní dluh České republiky - Blažková, Gabriela (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou státního zadlužení, je rozdělena do dvou částí. První kapitola se věnuje odlišení pojmů státní a veřejný dluh, způsobu financování státního dluhu či metodám jeho měření. V závěru kapitoly je popsán vývoj státního zadlužení od vzniku České republiky. Druhá kapitola pojednává o chystané důchodové reformě, jsou v ní uvedeny stávající charakteristiky penzijního systému a připravované změny. Cílem práce je zjistit dopad reformních opatření na vývoj státního dluhu. Konec kapitoly je věnován názorům veřejnosti na penzijní reformu.