Státní dluh České republiky - Blažková, Gabriela; Izák, Vratislav, 1941-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou státního zadlužení, je rozdělena do dvou částí. První kapitola se věnuje odlišení pojmů státní a veřejný dluh, způsobu financování státního dluhu či metodám jeho měření. V závěru kapitoly je popsán vývoj státního zadlužení od vzniku České republiky. Druhá kapitola pojednává o chystané důchodové reformě, jsou v ní uvedeny stávající charakteristiky penzijního systému a připravované změny. Cílem práce je zjistit dopad reformních opatření na vývoj státního dluhu. Konec kapitoly je věnován názorům veřejnosti na penzijní reformu.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses