Soukromí při používání internetových služeb - Samec, Marek (2011)
Práce se zabývá soukromím při používání internetových služeb. Cílem práce je zjistit povědomí uživatelů o tom, jak je přistupováno k jejich soukromí při používání internetových služeb. Podle zjištěných výsledků navrhnout postup, jak zlepšit toto povědomí, nebo doporučit postupy které umožní lepší kontrolu nad soukromím při používání internetových služeb. V teoretické části je rozebrán obecný i legislativní přístup k soukromí. Její součástí je analýza chování uživatelů a poskytovatelů internetových služeb. Předmětem této analýzy je mimo jiné použití cookies pro sledování uživatelů internetových služeb a možný dopad tohoto sledování na jejich soukromí. Praktickou částí je dotazníkově šetření, které slouží k samotnému zjištění úrovně povědomí uživatelů o tom, jak je přistupováno k jejich soukromí při používání internetových služeb a doporučení některých prostředků sloužících k ochraně soukromí