Soukromí při používání internetových služeb - Samec, Marek; Gála, Libor, 1965-; Hlaváč, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se zabývá soukromím při používání internetových služeb. Cílem práce je zjistit povědomí uživatelů o tom, jak je přistupováno k jejich soukromí při používání internetových služeb. Podle zjištěných výsledků navrhnout postup, jak zlepšit toto povědomí, nebo doporučit postupy které umožní lepší kontrolu nad soukromím při používání internetových služeb. V teoretické části je rozebrán obecný i legislativní přístup k soukromí. Její součástí je analýza chování uživatelů a poskytovatelů internetových služeb. Předmětem této analýzy je mimo jiné použití cookies pro sledování uživatelů internetových služeb a možný dopad tohoto sledování na jejich soukromí. Praktickou částí je dotazníkově šetření, které slouží k samotnému zjištění úrovně povědomí uživatelů o tom, jak je přistupováno k jejich soukromí při používání internetových služeb a doporučení některých prostředků sloužících k ochraně soukromí
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses