Product LifeCycle Management - nabídka produktů v ČR - Šverák, Martin (2011)
Práce se zabývá problematikou Product LifeCycle Management a nabídkou těchto produktů na Českém trhu. Práce je členěna do dvou částí. První část je teoretická a zabývá se vymezením všech pojmů nezbytných pro snadnou orientaci v dalších částech práce. V této části je největší důraz kladen na vysvětlení pojmů životní cyklus produktu a Product LifeCycle Management (PLM). Následuje praktická část, která se věnuje analýze nabídky Českého trhu s PLM produkty. Trh je rozdělen do dvou segmentů na -- částečná a komplexní řešení. Tato práce se zaměřuje na komplexní řešení, z kterých jsou nakonec vybráni a porovnáni 3 zástupci. Metoda vyhledávání a hodnocení produktů se snaží, co nejvíce napodobit přístup potencionálního zákazníka, kterému by měla tato práce usnadnit výběr při nákupu PLM systému. Cílem je analýza 3 vybraných PLM systémů nabízených na Českém trhu.