Využití IS/ICT při sportovních přenosech - Hajdušek, Tomáš (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá využíváním moderních technologií při sportovních přenosech. Sportovní přenosy se staly ve 20. století fenoménem a tento trend pokračuje i v 21. století. Práce nejprve popisuje historii využívání informačních a komunikačních technologií při sportovních přenosech. Hlavním cílem práce je analyzovat nejvyužívanější moderní technologie a jejich přínos pro diváky a samotné sportovce. Mezi takové technologie patří jestřábí oko, systém pro monitorování fotbalových hráčů Tracab, elektronická tužka, virtuální grafika a další. Závěrečná část práce je věnována analýze dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak jsou technologie hodnoceny a vnímány diváky.