CMS WordPress a úpravy pro spravování obsahu klientem - Havelka, Petr; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Marešová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Systémy pro správu obsahu dnes poskytují mnoho funkcí a mohou se stát nepřehlednými pro nezkušené uživatele. V administračním rozhraní pak mohou být zbytečně zobrazovány funkce, které ani nemusejí být využity ve webové prezentaci. Tato práce pojednává o systému pro správu obsahu WordPress a možnostech jeho rozšíření a úprav. Cílem je vytvoření upraveného administračního rozhraní obsahujícího pouze potřebné položky pro plnohodnotnou správu klientem a doplnění funkčnosti pro základní typy obsahu, jako je například správa tabulek a galerií. V úvodu je představen systém WordPress, jeho administrační rozhraní, šablony vzhledu a možnosti rozšíření. Poté jsou stanoveny funkce, které samotný WordPress neumožňuje, či neposkytuje dostatečně, a je k nim předvedeno řešení. Dále se práce zabývá úpravou administračního rozhraní, doplňující pluginy pro administrátory a správou obsahu mimo webový prohlížeč.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses