Využití informací manažerského účetnictví pro motivaci a ohodnocení zaměstnanců - Popelka, Martin; Wagner, Jaroslav, 1977-; Křižková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá využitím informací manažerského účetnictví pro motivaci a ohodnocení zaměstnanců. První část práce je teoretická a seznamuje čtenáře se základními přístupy k motivaci, tak i navazujícího systému ohodnocení. Rozebírány jsou tak jednotlivé motivační teorie a možnosti jejich aplikace v praxi. Praktická část práce popisuje motivační systém v konkrétním podniku. Nejprve je tak představen podnik Sklárny a poté je popsán jeho motivační systém. Motivační systém v podniku Sklárny je tvořen soustavou ukazatelů, na základě kterých jsou vypočítávány prémie. V diplomové práci je proto věnována značná pozornost těmto ukazatelům. Na konci praktické části je posuzováno, zda jsou ukazatele a na ně navazující algoritmy pro výpočty prémií nastaveny vhodným způsobem a zda motivační systém funguje efektivně. Na závěr jsou navrhnuty změny, jak zlepšit stávající stav.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses