Analýza konkurenčného efektu pri zadávaní verejných zákaziek v Škótsku - Koscelanský, Ján; Pavel, Jan, 1978-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Témou tejto práce je skúmanie konkurenčného efektu vo verejných obstarávaniach. Podľa platných ekonomických teórií má zvýšenie konkurencie na strane ponuky priniesť zníženie finálnej ceny. Preto je hlavnou úlohou tejto práce pomocou ekonometrickej analýzy zistiť platnosť hypotéz o pozitívnom vplyve rastúceho počtu uchádzačov o verejné zákazky na pokles ich konečných cien. Podkladovou databázou pre danú analýzu je výberový štatistický súbor vytvorený z verejných zákaziek z oblasti dopravnej infraštruktúry v Škótsku v rokoch 2006 -- 2011. V úvode sa práca venuje rozboru prostredia verejných obstarávaní v Škótsku, následne v empirickej časti testuje platnosť sformulovaných hypotéz a v závere prebehne porovnanie výsledkov s podobnými prácami v ČR a vyslovenie hospodárskych odporučení na danú tému.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses