Komparácia variant kapitalizovaného penzijného piliera - Šufliarska, Radka (2011)
Diplomová práca sa zaoberá komparáciou kapitalizovaného penzijného piliera vo Veľkej Británii a na Slovensku. Jej cieľom je klasifikovať penzijné systémy a následne charakterizovať usporiadanie penzijného systému vo Veľkej Británii a na Slovensku. Práca si ďalej kladie za cieľ previesť komparáciu kapitalizovaného penzijného piliera oboch štátov z hľadiska najvýznamnejších faktorov ovplyvňujúcich peňaţné prostriedky investované v penzijných fondoch. Práca je rozčlenená na štyri časti. Prvá kapitola sa venuje charakteristike základných typov konštrukcie penzijných systémov, spôsobu ich financovania, typom penzijných plánov a usporiadaniu trojpilierového penzijného systému. Druhá a tretia kapitola venuje pozornosť penzijnému systému Veľkej Británie a Slovenska, demografickému vývoju oboch štátov, pôvodnej a súčasnej podobe systému, zmenám a plánovaným reformám. Štvrtá kapitola sa zaoberá komparáciou štruktúry investičného portfólia, výnosnosti, nákladovosti a poplatkov penzijných fondov.