Možnosti a metódy riadenia kurzového rizika so zameraním na problematiku forwardového kurzu - Brigant, Michal; Mandel, Martin, 1962-; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Táto bakalárska práca je zameraná na problematiku kurzového rizika a predpovedania spotového kurzu. Práca je členená do štyroch kapitol. Kurzové riziko je pomeriavané na denných kotáciach kurzov CZK/EUR, CZK/USD a CZK/GBP v období rokov 2001-2010, pričom za účelom jeho kvantifikácie boli použité rôzne postupy. Všetky postupy nás priviedli ku zhodným záverom. Najväčšie kurzové riziko v danom období identifikujeme na kurze CZK/USD, najmenšie v prípade kurzu CZK/EUR. Ako možnosť predpovedania spotového kurzu bola vybraná forwardová prognóza. Bližšie pozorovanie chybovosti jej predpovedí ani jej porovnanie s naivnou prognózou však nepriniesli výsledky, ktoré by potvrdili jej schopnosť úspešne predpovedať hodnotu spotového kurzu v budúcnosti.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses