Evropská dopravní politika letecká doprava - Kočí, Luboš (2011)
Letecká dopravní politika se oficiálně stala součástí společné dopravní politiky Společenství v roce 1987. Hlavním cílem mé práce je zachytit chronologický vývoj letecké dopravní politiky EU se zaměřením na liberalizační proces letecké dopravy a jeho dopad na vnitřní letecký trh EU. Práce je rozdělena na tři části. V první části je obecně charakterizována současná podoba letecké dopravy, ve druhé se pak zabývám charakteristikou evropské letecké dopravy a jejím významem pro EU, jejími výkony a dalšími údaji. Poslední, hlavní a nejobsáhlejší část práce je zaměřena na vlastní chronologický vývoj letecké dopravní politiky EU, první fází liberalizačního procesu počínaje a pohledem do budoucnosti konče.