Penetrační testování serverů - Vovesný, Martin (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hodnocení bezpečnosti počítačové sítě za pomoci nástrojů penetračního testování. Autor si klade za cíl otestovat servery konkrétní společnosti a zhodnotit jejich bezpečnost z hlediska potenciálních síťových útoku. Autor při samotném penetračním testování vychází z již známých a ověřených metodik, stejně tomu je i v případě používaných nástrojů, které mají prokazatelnou praktickou využitelnost.