Informování zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy - Čapková, Barbora; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním situace zákonem stanovené povinnosti informovat o podmínkách pracovní smlouvy a to jak do jejího vývoje, tak do jejího současného legislativního stavu a praktického dodržování. Rozebírá podrobněji vznik této povinnosti a sleduje její vývoj v legislativních normách. Obsahuje také shrnutí jednotlivých bodů, o kterých by zaměstnanec měl být informován v souvislosti se vznikem pracovního poměru, a jejich rozdělení podle zákonné doby sdělení. V praktické části jsou vypsány výsledky kontrol orgánů inspekce práce provedených v roce 2010 zaměřené na danou povinnost. Problematika porušování povinnosti informovat o podmínkách pracovní smlouvy je zkoumána i dotazníkovým šetřením. V závěru je k nalezení nástin možností řešení nedodržování a obcházení této povinnosti.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses