Strategické plánování a měření efektivnosti v galeriích - Matějková, Vendula (2011)
Předmětem práce je strategické plánování a hodnocení efektivnosti v neziskovém sektoru s praktickou aplikací na muzeum umění. První část přibližuje proces strategického plánování a metody hodnocení efektivnosti využívané neziskovými organizacemi. Prostor je věnován také tvorbě mapy strategie podle Kaplana a Nortona. V druhé části práce je vytvořena mapa strategie pro českou regionální galerii a je popsáno její další využití k podpoře strategického řízení.