Financování obcí a měst – analýza financování odpadového hospodářství města Jablonné nad Orlicí v letech 2000-2010 - Prudilová, Jitka (2011)
Práce se zabývá odpadovým hospodářstvím města Jablonné nad Orlicí. První kapitola je zaměřena na obecnou charakteristiku obce, ve druhé kapitole je provedena analýza vývoje příjmů a výdajů rozpočtu města v období 2000 -- 2010. Třetí, nejrozsáhlejší kapitola, je zaměřena na analýzu příjmů a výdajů v oblasti odpadového hospodářství města, vývoje množství vyprodukovaného odpadu a porovnání celkových příjmů a výdajů v odpadovém hospodářství.