Analýza veřejných zakázek města Jindřichův Hradec - Freimannová, Beáta (2011)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat proces zadávání a hodnocení veřejných zakázek na úrovni municipality. V teoretické části se soustředím na rozbor rozpočtu města, jeho příjmové a výdajové stránky. Pozornost zaměřuji na kapitálové výdaje, jejichž prostřednictvím poskytuje obec veřejné služby formou veřejných zakázek. V druhé části vymezuji účastníky řízení o veřejných zakázkách a druhy veřejných zakázek. Pozornost věnuji metodice města sestavené pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a také metodám hodnocení veřejných zakázek, kterých bude použito v analytické části. Třetí část práce se věnuje analýze konkrétní veřejné zakázky, postupu zadávacího řízení a volbě hodnotících kritérií, kterých bylo použito. Pro modelové stanovení vah jsem zvolila metodu postupného rozvrhu vah kombinovanou s metodou alokace 100 bodů. Takto zjištěné váhy jsem porovnávala se skutečně použitými. Pro posouzení jednotlivých nabídek jsem na informace uveřejněné v protokolu o posouzení a hodnocení nabídek aplikovala nově zjištěné váhy a analyzovala odchylky mezi skutečně přidělenými body a vypočítanými body podle nové stupnice vah.