Účtování měnových kontraktů - Jílková, Simona (2011)
Pro zpracování své bakalářské práce jsem si vybrala téma účtování měnových kontraktů. Tyto formy termínovaného obchodu na devizových trzích se stávají poslední dobou čím dál více rozšířené, jednak z důvodu možnosti krytí rizika vyvolaného volatilitou kursu, jednak možností arbitráže nebo také spekulace. Hlavním cílem této práce je tedy poskytnout čtenáři pohled na jejich podstatu, fungování a v neposlední řadě na jejich ocenění a zobrazení v účetnictví.