CSR strategie a její dopady na společnost – současnost a predikce - Stryková, Nikol; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Společenská odpovědnost firem se v posledních letech stala velmi aktuálním tématem na evropské i světové úrovni. Odpovědná firma dbá nejen o své zisky, ale klade důraz i na zlepšení životního prostředí a vytvoření příznivějšch podmínek v sociální oblasti. Takovéto aktivity mohou výrazně zlepšit přínos firem pro okolí. V České republice byla realizace CSR poněkud pomalejší, než tomu bylo v jiných státech, avšak dnes zde tento trend neustále roste. Cílem diplomové práce je poukázat na reálné přínosy pro životní prostředí a pro společnost jako celku při implementaci strategie CSR uvnitř podniku. Zároveň jsou analyzovány výzkumy uskutečněné v oblasti společenské odpovědnosti firem a životního prostředí. Jedním z výsledků výzkumu je zjištění, že lidé preferují firmy, které mají zavedenou strategii CSR a jsou ochotni si připlatit za jejich výrobky či služby. Případové studie je zaměřena na průzkum ve společnosti IKEA, která je dobrým příkladem odpovědné firmy. Analýza se zabývá především environmentální oblastí CSR strategie této společnosti. Poslední část práce porovnává konkrétní provedené projekty na zlepšení životního prostředí mezi jednotlivými obchodními domy IKEA ve vybraných státech světa.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses