Regulace účetnictví a účetní profese ve Velké Britanii - Zimáčková, Lea; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
V práci se nejprve pozastavuji nad samotným pojmem regulace. Dále uvádím mezníky podstatné pro vývoj účetnictví jako takového a historické vlivy pro Velkou Británii. V práci charakterizuji funkce organizací zastřešující regulaci a tvorbu účetních standardů. Představím FRSSE a IFRS, kde se podrobněji zabývám konkrétními účetními standardy FRSSE. IFRS zmiňuji v rámci světového harmonizačního procesu. Zmiňuji také okrajově daň z příjmů a daň z přidané hodnoty. A věnuji pozornost podmínkám, které musí účetní jednotka splnit v rámci konkrétní právní formy před vstupem na trh. Další část je věnována účetním profesím ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses