Vliv kulturní instituce na sociokulturní rozvoj oblasti - Poláchová, Nikola; Tyslová, Irena; Juračková, Simona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce je věnována problematice potenciálu kulturní instituce mít přímý vliv na sociokulturní regeneraci bývalých průmyslových oblastí. Hodnocení vychází především z komparace faktorů, jež se projevily u dvou zahraničních ikonických kulturních institucí zaměřených na současné umění -- Tate Modern a Guggenheim Museum Bilbao. Jsou rozebírány faktory jako míra atraktivity pro zahraniční návštěvníky, míra příjmů z veřejných rozpočtů, konverze industriálního objektu, participace na strategickém regeneračním plánu oblasti či přítomnost kreativních průmyslů. Tyto faktory jsou aplikovány na hodnocení souvislosti mezi rozvojem pražské postindustriální čtvrti Dolní Holešovice a činností Centra současného umění DOX.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses