Převodní ceny v judikatuře Nejvyššího správního soudu - Králová, Simona (2011)
Cílem této práce je na základě analýzy vybraných judikátů Nejvyššího správního soudu v oblasti převodních cen identifikovat obecné principy výkladu zákona Nejvyšším správním soudem, které nejsou přímo obsaženy v ustanoveních českého zákona a poskytnout poplatníkům praktické vodítko, jak zákon vykládat a postupovat v praxi. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou uvedeny právní předpisy související s problematikou převodních cen v podmínkách České republiky. Druhá část se zabývá podrobnou analýzou vybraných judikátů Nejvyššího správního soudu týkající se převodních cen. V třetí části jsou formulovány principy zjištěné na základě této analýzy.