Převodní ceny v judikatuře Nejvyššího správního soudu - Králová, Simona; Frýzek, Libor; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je na základě analýzy vybraných judikátů Nejvyššího správního soudu v oblasti převodních cen identifikovat obecné principy výkladu zákona Nejvyšším správním soudem, které nejsou přímo obsaženy v ustanoveních českého zákona a poskytnout poplatníkům praktické vodítko, jak zákon vykládat a postupovat v praxi. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou uvedeny právní předpisy související s problematikou převodních cen v podmínkách České republiky. Druhá část se zabývá podrobnou analýzou vybraných judikátů Nejvyššího správního soudu týkající se převodních cen. V třetí části jsou formulovány principy zjištěné na základě této analýzy.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses