Rodinné finance v době hospodářské krize - Horáková, Lucie; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Světová hospodářská krize, jejíž počátek spojujeme s americkou hypoteční bublinou, značně ovlivnila chování většiny ekonomických subjektů, mezi něž patří i rodina-domácnost, která je objektem zájmu autorky. Tato práce se snaží za pomoci srovnání makroekonomických ukazatelů z let před a po krizi tyto změny nalézt, popsat a vysvětlit. Dalším cílem práce je pokusit se otestovat pravdivost či nepravdivost vybraných ekonomických teorií, které se zabývají ekonomickým chováním. Většina relevantních zdrojů je tvořena statistikami státních institucí především České národní banky a Českého statistického úřadu. Charakteristickým momentem této práce je, že se nezabývá jen ekonomickým hlediskem problému, ale snaží se rozdíly v chování popsat z hlediska psychologického.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses