Vývoj struktury devizového trhu - Hakobyan, Ani (2011)
Tato práce se zabývá popisem nástrojů pro fungování devizového trhu a analýzou vývoje podílu jednotlivých faktorů trhu v průběhu posledních 15 let. Práce se skládá ze dvou části. První část zahrnuje popis světového devizového trhu,jeho historii, geografické koncentrace trhu, subjekty a také finanční instrumenty. Druha část se zabývá analýzou devizového trhu na území České republiky a jeho komparace s tranzitivními ekonomikami, jakými jsou Polsko, Maďarsko a Slovenská republika.