Mezigenerační mobilita příjmů v České republice - Krejčí, Lucie; Bartoň, Petr; Kuře, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá mezigenerační mobilitou příjmů, jejími determinanty a rozsahem. Vzorek dat se týká otců a jejich synů v České republice a je sesbírán dotazníkovou metodou. Výsledky jsou odhadnuty pomocí jednoduché lineární regrese, kde jsou navíc použity jako zástupné proměnné socioekonomické indexy, a matice přechodu. Výsledná mobilita není příliš rozsáhlá, což znamená, že příležitosti v České republice nejsou rovné. Jako významné exogenní proměnné se ukázaly doba vzdělání otce i syna a dosažení vysokoškolského vzdělání.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses