Harmonizace spotřebních daní v rámci EU a dopad na daňový systém ČR - Mašatová, Julie (2011)
Cílem této práce je zhodnotit dopad harmonizace spotřebních daní na úrovni Evropské unie na daňový systém České republiky a vymezení změn v právních předpisech s tím souvisejících. Praktická část této práce je zaměřena na popis vývoje českého daňového systému v oblasti spotřebních daní, na změny vzniklé z důvodu implementace evropského práva do národního systému ČR a jak danou situaci vnímali obyvatelé ČR. Práce obsahuje i současný stav legislativy v oblasti spotřebních daní v ČR.