Harmonizace spotřebních daní v rámci EU a dopad na daňový systém ČR - Mašatová, Julie; Dugová, Alena, 1985-; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je zhodnotit dopad harmonizace spotřebních daní na úrovni Evropské unie na daňový systém České republiky a vymezení změn v právních předpisech s tím souvisejících. Praktická část této práce je zaměřena na popis vývoje českého daňového systému v oblasti spotřebních daní, na změny vzniklé z důvodu implementace evropského práva do národního systému ČR a jak danou situaci vnímali obyvatelé ČR. Práce obsahuje i současný stav legislativy v oblasti spotřebních daní v ČR.
Vedoucí práce: Alena Dugová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses