Srovnání lékové politiky v ČR a ve Francii - Jelínková, Věra (2011)
Hlavním cílem této práce je porovnat lékovou politiku České republiky a Francie z hlediska naplňování jejích dílčích cílů. První kapitola charakterizuje českou lékovou politiku, kapitola druhá se věnuje francouzské lékové politice. Třetí kapitola srovnává obě lékové politiky na základě zdravotních ukazatelů, dle veřejných výdajů na léky a zejména porovnává nástroje, které lékové politiky používají k dosažení specifických dílčích cílů. V závěru jsou navržena opatření, kterými by se mohla inspirovat česká léková politika od francouzské.