Právní ochrana spotřebitele se zaměřením na regulaci kouření a reklamu tabákových výrobků - Pekárek, Kamil (2011)
Tato práce se zabývá vývojem právní úpravy regulace reklamy tabákových výrobků a jejím současným stavem, spornými případy ve věci tabákové reklamy, úpravami v EU a srovnává je se stavem v USA. Zabývám se srovnáním efektivit a snažím se nalézt pozitivní a negativní stránky jednotlivých úprav. V další části sleduji vývoj právní úpravy regulace kouření v ČR a jiných vybraných státech. Na závěr zhodnocuji efektivitu a výsledné důsledky všech těchto regulací.