Institut Fonds de commerce ve francouzském právu - Schwarzkopf, Dan; Švarc, Zbyněk, 1950-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá institutem francouzského práva, který se nazývá "fonds de commerce". Cílem práce bylo pochopit a popsat, co je fonds de commerce (konkrétně jaké jsou jeho prvky) a jaké jsou možnosti nakládání s ním. Kvůli nedostatku české literatury podrobněji popisující fonds de commerce jsem čerpal především z francouzsky psaných zdrojů. Ve své práci nejprve stručně popisuji základní charakteristiky fonds de commerce. Největší důraz je kladen na prvky fonds de commerce, které jsou popsány v následující části. Na závěr se již méně podrobně zabývám možnostmi nakládání s fonds de commerce, konkrétně prodejem, vložením fonds de commerce do společnosti, zástavou a jeho pronájmem. Práce nepřináší žádné nové poznatky, pouze česky popisuje institut fonds de commerce, jehož podrobnější popis v českém jazyce dosud neexistoval. Vzhledem k velké komplexnosti popisovaného tématu a k omezenému rozsahu práce bylo přesto nutné od mnohých podrobností abstrahovat. Popisované téma tedy nebylo ani zdaleka vyčerpáno a práce nechává mnoho prostoru k dalšímu rozšiřování.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses