Štíhly podnik - Trnovská, Lucia (2011)
Meniace sa ekonomické podmienky, globálne a lokálne, spôsobili v posledných rokoch narastajúci záujem o nové manažérske prístupy. Do popredia sa neustále dostáva zavádzanie štíhlych systémov, a práve témou štíhleho podniku sa zaoberá táto bakalárska práca. V prvej časti sa práca zameriava na históriu vývoja štíhleho podniku, jeho charakteristiku a základné princípy, metódy a prvky, ktoré takýto podnik aplikuje. Zaoberá sa aj ekonomickými aspektmi, ktoré prináša zoštíhľovanie. Praktická časť sa zaoberá analýzou implementácie štíhlych prvkov vo výrobnom podniku OMS, spol. s.r.o. Spoločnosť je jedným z najväčších výrobcov svietidiel v strednej a východnej Európe. V posledných rokoch realizovala veľa projektov a zmien v oblasti zoštíhľovania, veľa systémov je v spoločnosti už dnes uplatňovaných alebo ich zavádzanie je už v pokročilom štádiu. Táto časť spomína aj určité problémy, ktoré sa popri implementácii prvkov vyskytli a návrhy na ich riešenia.